FAQ

Q – Vad är Nocco BCAA?

NOCCO är en välsmakande funktionsdryck framtagen under det svenska hälso- och träningsinriktade varumärket No Carbs Company. NOCCO är berikad med sex olika vitaminer och helt fri från socker. Dryckerna finns både med och utan kolsyra och koffein. NOCCO BCAA är dessutom berikad med BCAA (grenade aminosyror).

Q – Vilka är Nocco?

NOCCO är en förkortning av No Carbs Company, ett nytt svenskt dryckesvarumärke med inriktning på hälsa och träning.

Q – Vad är skillnaden mellan NOCCO BCAA, NOCCO BCAA+ och NOCCO Focus?

NOCCO BCAA innehåller, förutom BCAA (3000 mg), även koffein, grönt te och I-kamitin. NOCCO BCAA+ är helt koffeinfri men innehåller en större mängd BCAA (5000 mg). Båda sorterna innehåller sex olika vitaminer och de finns med eller utan kolsyra.

NOCCO Focus innehåller grönt te med l-theaninkoncentration och koffein (ingen BCAA).

Q – Är det någon som inte rekommenderas att konsumera NOCCOs produkter?

Vi rekommenderar inte barn, gravida och ammande personer eller personer känsliga för koffein att konsumera NOCCOs produkter för att de innehåller koffein.

Q – Vad är BCAA?

BCAA står för Branched Chain Amino Acids och betyder grenade aminosyror. BCAA innehåller tre essentiella aminosyror; leucin, valin, isoleucin.

Q – Hur många burkar NOCCO BCAA kan man konsumera per dag?

Känslighet för koffein är mycket individuellt och kan variera kraftigt från person till person. En burk NOCCO BCAA innehåller 180 mg koffein, vilket motsvarar två koppar kaffe. Därför rekommenderar vi att begränsa konsumtionen till två-tre burkar om dagen.

Q – Hur mycket BCAA och med vilken fördelning ingår det i NOCCOs produkter?

NOCCO BCAA innehåller totalt 3000mg BCAA enligt 4:1:1, dvs 2000mg leucin, 250 mg isoleucin och 250mg valin

NOCCO BCAA+ innehåller totalt 5000mg BCAA enligt 4:1:1, dvs 3333mg leucin, 833 mg isoleucin och 833 mg valin

Q – Vad skiljer NOCCOs PWO från NOCCOs övriga produkter?

NOCCO PWO är framtagen för att intas innan träning för en maximerad prestation. Drycken är liksom andra NOCCO produkter berikad med BCAA, koffein, sju vitaminer och helt utan socker. Det som skiljer NOCCO PWO från övriga NOCCO-drycker är aminosyrorna Beta-Alanin, L-citruline, L-arginin samt ett ökat koffeininnehåll. NOCCO PWO består av två drycker med smak av Blue Raspberry samt Cherry.

Q – Vilka vitaminer finns i en NOCCO?

En burk NOCCO innehåller B-vitaminerna folsyra, niacin, B6 och B12 som alla bidrar till att minska trötthet och utmattning och biotin, niacin, B6 och B12 vilka bidrar till normal energiomsättning. Dessutom innehåller de D-vitamin som bidrar till normal muskelfunktion.

Q – Vad står PWO för?

Pre Workout.

Q – Vad är l-karnitin och hur mycket l-karnitin innehåller en burk NOCCO?

L-karnitin är en aminosyra som finns naturligt i kroppen. NOCCO BCAA+ och NOCCO Focus innehåller inte l-karnitin medan NOCCO BCAA innehåller 400 mg l-karnitin.

Q – Hur mycket BCAA innehåller PWOn?

NOCCOs PWO innehåller 2000 mg BCAA i fördelningen 4:1:1 (leucin, valin, isoleucin).

Q – Vad är skillnaden mellan protein och aminosyror?

Protein består av aminosyror och bidrar till att bibehålla och öka muskelmassa. Nio av aminosyrorna är essentiella och måste tillföras via kosten. BCAA består av tre av dessa aminosyror som redan är spjälkade och därför kan tas upp snabbare av kroppen.

Q – Hur mycket koffein innehåller PWOn?

NOCCOs PWO innehåller 200 mg koffein.

Q – Ska man dricka NOCCO före, under eller efter träningen?

NOCCOs drycker passar bra att dricka vid alla träningssammanhang då den innehåller fria aminosyror som kan tas upp direkt av kroppen.

Q – Hur mycket koffein innehåller NOCCO BCAA och NOCCO Focus?

En burk NOCCO BCAA och NOCCO Focus innehåller 180 mg koffein vilket motsvarar ca två koppar kaffe.

Q – Vad är L-arginin, L-citruline och Beta-Alanin?

L-arginin är en essentiell aminosyra, d.v.s kroppen kan inte producera dem själv. NOCCOs PWO innehåller 250 mg L-arginin per burk. L-citruline är en en icke-essentiell aminosyra (d.v.s kroppen producera dem själv) och som i kroppen omvandlas till l-arginine. Beta-alanin är en aminosyra som motverkar mjölksyra och som ger kroppen en större tålighet mot mjölksyra. NOCCOs PWO innehåller 1500 mg Beta-alanin per burk.